Bedrijf beginnen met schulden

Diensten overzicht.

Een eigen bedrijf beginnen terwijl u schulden heeft is moeilijk maar niet onmogelijk. Zelfs ondernemen in de WSNP maakt Mabor Adviesgroep mogelijk.

In het verleden zocht men vaak zijn toevlucht tot de Euro-BV, een constructie waarbij een Ltd beherend vennoot was in een CV met een onbekende Engelsman als aandeelhouder.

Regel was vaak dat men problemen met banken, huurbazen en/of de belastingdienst had. Kopen op rekening was vrijwel onmogelijk en men moest maar afwachten of de Ltd in Engeland goed geregistreerd stond en bleef staan.

Vele ondernemers werden ineens geconfronteerd met een deurwaarder omdat dan bleek dat de Ltd niet meer bestond en er een eenmanszaak overbleef.

De Ltd-route is dan ook terecht vrijwel geheel verdwenen.

Er zijn tegenwoordig nog wel aanbieders die u willen doen geloven dat er op deze wijze belastingvrij kan worden ondernomen, maar helaas is dit een utopie.

Mabor Adviesgroep richt samen met ondernemers een vennootschap op voor ondernemers die schulden hebben en daardoor geen onderneming kunnen beginnen of de aandelen van een BV op eigen naam kunnen hebben.

Dit zijn 100% Nederlandse ondernemingsvormen, dus u hoeft nooit aan een curator uit te leggen waarom u in loondienst bent als bijvoorbeeld een Hollandse bakker van een Engels bedrijf waarvan de aandelen worden gehouden op de Kaaimaneilanden.

Vorm A.

Het probleem.

  1. U heeft privé-schulden en u bent eigenaar van een eenmanszaak óf u heeft zakelijke schulden. Het gevaar bestaat dat de schuldeisers beslag gaan leggen op het ondernemingsvermogen van uw eenmanszaak dan wel op de aandelen in uw BV.

  2. U heeft privé schulden en u wilt een eigenbedrijf beginnen.

    Schuldeisers kunnen beslag leggen op uw ondernemersvermogen bij de eenmanszaak dan wel op de aandelen van een BV die in uw bezit zijn.

De oplossing.

Onze stichting richt samen met u een nieuwe vennootschap op .

Wij hebben samen met u hiermee een afgescheiden vermogen gecreëerd waar uw schuldeisers op geen enkel wijze beslag kunnen leggen.

Onze stichting treedt hierbij op als onafhankelijke derde partij.

U krijgt dus niet te maken met de fiscus of schuldeiser die de rechtshandeling van oprichting nietig kan verklaren, zoals het geval kan zijn bij familieverband.

In deze vennootschapsvorm heeft u alle voordelen op fiscaal gebied van de eenmanszaak .

(De ondernemersaftrek is een aftrekpost op uw winst en bestaat onder meer uit: zelfstandigenaftrek, meewerkaftrek en startersaftrek)

U kunt ondernemen zonder de dreiging van oude schuldeisers.

U heeft hiermee de beschikking over een beslagvrije bankrekening voor de zaak en indien gewenst een beslagvrije privé-bankrekening.

Auto’s en ander goederen worden eigendom van de vennootschap en zijn hierdoor veilig tegen beslag.

U kunt in deze vorm huurcontracten, lease- en leningsovereenkomsten aangaan.

U bent echter wel net zoals bij de eenmanszaak hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden die u maakt met de vennootschap.

Deze ondernemingsvorm is ook uitermate geschikt voor ZZP-ers die te maken hebben met de problemen rond een modelovereenkomst (wet DBA) .

Vorm B

Een tweede oplossing is de Nederlandse BV als ondernemingsvorm waarvan de aandelen in onze holding worden gehouden. De aandelen worden gesplitst in een economische eigenaar (dat bent u of iemand door u aangewezen) en een juridisch eigenaar (onze holding).

U heeft de volledige zeggenschap in de BV; u bent hier in loondienst zonder de verplichting van een dga-salaris. Wel is de BV vennootschapsbelasting verschuldigd (= 20%-25%)

Beslag op de aandelen is niet mogelijk, wel is er beslag mogelijk op uw salaris en vakantiegeld.

U kunt in deze vorm huurcontracten, lease- en leningsovereenkomsten aangaan. Kortom u bent volledig vrij om te ondernemen zoals u dit wenst.

U kunt in deze vorm (opnieuw) beginnen met ondernemen. Of de BV kan als holding worden gebruikt als u bent begonnen in vorm A, maar toch te maken krijgt met een WSNP.

U kunt het samenwerkingsverband per maand beëindigen.

Wilt u meer informatie over het oprichten van een vennootschap, of wilt u meer weten over de producten of dienstverlening die de Mabor Adviesgroep aanbiedt?

U bent van harte welkom om bij ons langs te komen voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van de Mabor adviseurs op ons kantoor in Amsterdam.

Bel voor een afspraak 06-41674867 of mail ons: info@mabor.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Een eigen bedrijf beginnen met schulden? De Mabor Adviesgroep maakt het mogelijk.

Kijk voor onze andere ondernemersvormen op onze website www.mabor.nl

Naar de hoofdpagina>>>