Bijstand en een eigen zaak

Starten vanuit bijstand

Jij droomt van een eigen bedrijf, maar vindt het lastig om in actie te komen omdat je een (bijstands)uitkering hebt? Het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz)kan jou kansen bieden om te starten met een steuntje in de rug.

Of een voorbereidingstijd mogelijk is hangt af van de regels van jouw gemeente.

Vaak is dit per gemeente anders geregeld.

Tijdens de voorbereidingsperiode houdt je jouw uitkering. Maakt je kosten bij de voorbereiding van de start van het bedrijf? Dan kan je misschien een renteloze lening krijgen van de gemeente. De gemeente kijkt daarna of ze jouw bedrijfsplan levensvatbaar vinden. Als de gemeente jouw ondernemersplan beoordeelt als ‘levensvatbaar’ kan je aan de slag als zelfstandige.

Helaas ontbreekt het bij veel gemeente aan kennis van zaken waardoor veel kansrijke plannen worden afgewezen.

Maar je hebt schulden!Al je bijstand hebt en er zijn schulden dan zal vrijwel ieder gemeente het niet toestaan om een onderneming te beginnen.

Hier ten grondslag ligt dat als je een eigenbedrijf begonnen bent er door de oude schuldeisers beslag kan worden gelegd op het ondernemers vermogen.

Wij bieden deze groep van mensen de mogelijkheid om toch als ZZPer van start te gaan.

Kan je als ZZPer aan de slag dan zijn er bij de Mabor Adviesgroep vaak wel mogelijkheden om de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te maken.

Bel ons om vrijblijvend een afspraak te maken voor een gratis advies gesprek op de vrijdag bij het van der Valk hotel te Almere of op de woensdag bij de KvK te Amsterdam om nader te bekijken wat voor jouw de mogelijkheden zijn.

Ook mensen die een uitkering van het UWV ontvangen lopen vaak tegen deze problemen op.

ook voor hun geldt maak een afspraak.

Failliet of in wsnp

Je zit al in een faillissement of in de wsnp en bent vrije beroepsbeoefenaar of kan met uw arbeid als inzet ondernemen dan heeft de Mabor Adviesgroep vaak wel mogelijkheden om te ondernemen in een hybride ondernemingsvorm.

Maak een afspraak om vrijblijvend uw mogelijkheden te bespreken.

BEL NU 020-202101049