Gedwongen verkoop huis

Wij kunnen voor u voorkomen dat uw huis via een executieveiling wordt verkocht. Wij kunnen zorgen voor een afgescherming waardoor u een executieverkoop kunt voorkomen.

Wij kunnen ervoor zorgen dat beslag of gedwongen verkoop met een halfjaar wordt uitgesteld zodat er een regeling met de schuldeisers gesloten kan worden of we gaan een verkoop traject in waarbij u altijd een hogere opbrengst krijgt dan bij een executieverkoop.

Een huis wordt door de bank in de executieverkoop gedaan als voor een bepaalde periode de betalingsverplichting van de hypotheek niet is voldaan.

Een beslag wordt vaak gebruikt als dwangmiddel door schuldeisers want is de hypotheekschuld hoger dan de waarde van het huis dan kan er niet door de schuldeiser verkocht worden maar jij kan je huis ook niet verkopen.

Er zij schuldeisere die op die manier wachten tot de waarde is gestegen of de hypotheeklast is gezakt om vervolgens tot verkoop over te gaan.

De executieverkoop van een huis wordt gedaan via een executieveiling waar opkopers, beleggers, investeerders en banken een bod op uw woning kunnen doen. Het is hierbij absoluut niet het geval dat men elkaar druk aan het overbieden is. Op een executieveiling worden de meeste huizen 35% of meer onder de marktprijs verkocht. 

Er is geen wettelijke termijn welke bepaald wanneer uw huis in de executieverkoop wordt gedaan. In de praktijk verschilt dit per bank en per situatie.

Naast het gevaar dat de bank uw huis verkoopt wegens betalingsachterstand komt het ook vaak voor dat een curator bij een faillissement de woning gaat verkopen.

Lees ook woningverkoop bij faillissement