fbpx

Eigen Bedrijf Starten

Een eigen bedrijf starten vanuit huis.

Een eigen bedrijf te starten zonder geld.

Een eigen online bedrijf starten.

Een eigen bedrijf starten met schulden.

In de jaren tachtig had Tears for Fears een hit met “Everybody Wants to Rule the World”. Dertig jaar later zou een meer toepasselijke titel kunnen zijn “Everybody Wants to Work from Home”.

In het afgelopen decennium hebben snel internet, een proliferatie van apparaten en toepassingen, en veranderende opvattingen over de aard van werk ervoor gezorgd dat thuiswerken voor miljoenen mensen over de hele wereld een realiteit is geworden. Eén studie heeft zelfs aangetoond dat bijna de helft van alle Amerikaanse werknemers thuis werkt. En de trend beperkt zich niet tot de Verenigde Staten; wereldwijd doet 79 procent van de kenniswerkers nu op zijn minst wat werk buiten het kantoor.

Uit datzelfde onderzoek bleek ook dat meer dan 50 miljoen Amerikanen zelfstandig werken als freelancer. Met een aanzienlijke overlap in het Venn-diagram van thuiswerkers en ondernemers laten de cijfers zien dat het starten van een thuisbedrijf niet zomaar een trend is. Het maakt deel uit van de nieuwe realiteit van de Amerikaanse beroepsbevolking.

De droom om thuis te werken en eigen baas te zijn (of je eigen wereld te regeren, misschien) is springlevend en gaat hand in hand in de moderne beroepsbevolking. Het is nu mogelijk om bijna elk soort bedrijf onmiddellijk vanuit huis op te starten, zij het met verschillende niveaus van investering en ervaring.
Een bedrijf aan huis beginnen kan eenvoudiger zijn dan u denkt

Veel thuiswerkbedrijven kunt u starten met heel weinig geld en heel weinig ervaring. Hoe ik dat weet? Omdat ik er geweest ben en het gedaan heb. Ik ben Bob Adams, een serieondernemer, Harvard MBA, multimiljonair, en oprichter van BusinessTown.

Veel van mijn eerste bedrijven waren eenvoudige thuisbedrijven. Toen ik deze eerste bedrijven startte, had ik zo goed als geen spaargeld en het duurde verschillende jaren voor ik enige opleiding had genoten in de bedrijfskunde.

Mijn eerste bedrijfjes aan huis waren fietsverhuur, huisschilderen, handel in tweedehands boten en het uitgeven van landkaarten. Dit zijn allemaal goede voorbeelden van bedrijven die gemakkelijk te beginnen zijn. Je kunt klein beginnen, zelfs parttime. En dan kun je ze in je eigen tempo laten groeien.

Zoals ik keer op keer heb bewezen, kun je zelfs met een heel klein bedrijfje aan huis uitstekende winsten maken. En als je wilt kun je het laten uitgroeien tot een veel grotere onderneming.

Dus zelfs als je niet veel ervaring of spaargeld hebt, kun ook jij je eigen thuisbusiness beginnen en er zeer succesvol mee worden.

Hier zijn enkele van mijn favoriete thuis-gebaseerde business ideeën.
Verkopen op eBay

Geloof het of niet, eBay is nu meer dan twee decennia oud, maar het is nog steeds het meest levensvatbare platform voor het opzetten van een thuisbusiness online. Grote succesverhalen zijn er al jaren, maar er is enorm veel concurrentie op de site.

Dit is geen onderneming voor luie mensen. eBay-verkopers moeten snel en beleefd op klanten reageren en artikelen snel verzenden. Het succes van een verkoper ligt tenslotte in de handen van eBay-gebruikers; een negatieve verkopersbeoordeling kan een eBay-bedrijf doen zinken nog voor het van start is gegaan. Verkopers moeten zich ook vertrouwd maken met het eBay-retourbeleid, dat erop gericht is de ervaring voor kopers te verbeteren, maar niet per se voor verkopers.

Misschien wel het belangrijkste is echter dat would-be eBay-moguls zich moeten specialiseren. Zomaar troep online gooien werkt niet. Verkopers moeten weten wat ze willen verkopen en hoe ze dat aan hun publiek gaan verkopen. Nogmaals, de concurrentie is hevig, dus onderzoek, voorbereiding en strategie zijn van cruciaal belang. (Ter referentie, eBay zelf biedt een uitgebreide handleiding voor het verkopen op de site).
Fotografie

De populaire mythe van tegenwoordig is dat iedereen met een smartphone fotograaf kan worden. De waarheid is echter dat professionele fotografie een keiharde business kan zijn, met veeleisende klanten en hevige concurrentie. Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om er een beroep van te maken voor degenen die er een passie voor hebben.

Fotografie kan natuurlijk vele vormen aannemen, van fotojournalistiek tot portretfotografie en stockfotografie. Je zult waarschijnlijk kiezen voor het opzetten van een studio in je huis of voor het maken van foto’s voor gebruik als stockfoto’s, aangezien echte fotojournalistiek jaren ervaring vereist en bijna nooit inhoudt dat je echt vanuit huis werkt. Houd er rekening mee dat stockfotosites werken volgens een model waarbij de inkomsten worden gedeeld, dus foto’s simpelweg aan een site verkopen is ongebruikelijk.

Zelfs de portret- en algemene opties zijn echter niet echt geschikt voor beginners. Fotografiebedrijven kunnen complexe operaties zijn.

Maar zelfs de portret- en algemene opties zijn niet echt geschikt voor beginners. Fotografiebedrijven kunnen complexe ondernemingen zijn, met veel apparatuur en jaren van portfolio- en relatievorming die nodig zijn om echt een gestaag inkomen te genereren. Maar als je al een hobbyist bent, is het starten van een fotografiebedrijf als bijverdienste een geweldige manier om wat extra geld te verdienen en mogelijk een carrièreswitch te beginnen.


Bakkerij aan huis.

Het enige dat beter is dan de geur van oma’s recept voor chocoladekoekjes in de oven, is het geld dat binnenrolt wanneer klanten die verrukkelijke lekkernijen bestellen. Thuis bakken is een laagdrempelig bedrijfsidee, omdat het inhoudt dat u doet wat u waarschijnlijk toch al veel doet, als u van bakken houdt. U beschikt waarschijnlijk over alle apparatuur en expertise die u nodig hebt om te beginnen.

Maar wees op je hoede. Het leveren van voedsel – zelfs een bezorgdienst, wat voor thuisbakkers het meest voor de hand ligt, in tegenstelling tot het openen van een winkel – gaat gepaard met ingebouwde risico’s. Bereid u voor en lees de plaatselijke verzekeringsvoorschriften. En wees niet bang om te beginnen met het maken van slechts een of twee echt geweldige traktaties. Consistentie is belangrijker dan variatie in de bakkerswereld.
Freelance schrijven

Dit is misschien wel de goedkoopste business om te beginnen in termen van overheadkosten. Als je dit op een computer leest, heb je alles wat je nodig hebt om freelance schrijver te worden – in ieder geval wat apparatuur betreft.

Expertise is een andere zaak, maar onthoud dat schrijven vele vormen kan aannemen – van cv’s tot nieuwsartikelen tot marketingmateriaal en zelfs bedankbriefjes. (Je kunt zelfs schrijven voor businesstown.com, hoewel die klus niet betaalt … nog niet.) Er is waarschijnlijk wel een vorm van schrijven waar je geschikt voor bent. Plus, als je goed genoeg bent met grammatica en interpunctie, zullen bedrijven je betalen om freelance redacteur te zijn. Een vriend verdiende goed geld met het bewerken van berichten op een populaire reissite.

De sleutel tot freelance schrijven is om nooit te stoppen met jezelf te verkopen. Word niet zelfgenoegzaam als je eenmaal een project hebt binnengehaald, zoek altijd naar het volgende. Netwerk als een gek online en in persoon. Vraag om perskaarten voor evenementen in het vakgebied van je keuze. Woon schrijfworkshops en ontmoetingen met schrijvers bij; ze zijn overal.

Er zijn heel veel vacatures voor freelancers op de grote vacaturesites, en je kunt altijd je diensten adverteren (en werk zoeken) op craigslist of LinkedIn. Als de opdrachten eenmaal beginnen binnen te rollen, wees dan niet bang om naar vorige klanten te gaan en om meer werk te vragen. Stabiel werk is het beste werk voor freelancers. Als al het andere in het begin mislukt, schrijf dan gewoon. Begin een blog. Maak filmpjes. Begin met schrijven!


Social-Media Specialist

Iedereen zit op social media, wat zowel een zegen als een vloek is voor de would-be social-media specialist. Aan de ene kant heeft elke organisatie die iets verkoopt een aanwezigheid op social media nodig, dus de markt voor experts is enorm. Er is echter ook geen tekort aan social-media-experts, of mensen die denken dat ze experts zijn, in ieder geval.

Hoe kunt u de kost verdienen als een echte social media-expert? Oefen. Bouw een publiek voor uzelf op voordat u uw diensten aan anderen aanbiedt. Bepaal uw doelsector, bouw uw eigen online aanwezigheid in die gemeenschap op en begin contact te leggen met de sociale-media-elite. Twitter is een goede plek om te beginnen. Blijf inhoud produceren en zorg dat je bij de juiste gebruikers terechtkomt, en je zult een manier vinden om jezelf te laten inhuren, zelfs in een steeds groter wordend universum.
.
Grafisch Ontwerp

Zeker, er zijn veel grafisch ontwerpers, maar er zijn veel meer websites, bedrijven en organisaties die ontwerpwerk nodig hebben dan er ontwerpers zijn. Dat is het goede nieuws. Het moeilijkere nieuws is dat grafisch ontwerp een zeker niveau van expertise vereist en mogelijk wat prijzige software, hoewel ontwerpers zich vaak kunnen redden zonder noodzakelijkerwijs de duurste toepassingen op de markt te hebben.

Maar voor degenen die in de positie zijn om het te doen, biedt het starten van een grafisch ontwerpbedrijf een enorme kans – vergeet alleen niet om creatief te zijn met uw bedrijfsmodel en doe iets wat niemand anders doet.
Persoonlijke computer opleiding

Geloof het of niet, maar veel mensen weten nog steeds niet hoe ze Microsoft Office (vooral PowerPoint) moeten gebruiken. Misschien weet u al genoeg over basissoftwaretoepassingen om andere mensen te leren hoe ze ermee moeten werken en om uw eigen computeropleiding op te zetten.

Zelfs dan zult u een leerplan en een marketingplan voor uw nieuwe bedrijf moeten ontwikkelen, en u zult moeten beslissen of de cursisten naar u of u naar hen moeten komen. Maar de mogelijkheid bestaat om wat je als tamelijk rudimentaire kennis beschouwt, om te zetten in een winstgevende onderneming.
Bijles aan huis

De concurrentie om toegelaten te worden tot topuniversiteiten is nog nooit zo hevig geweest, zodat nerveuze ouders bereid zijn veel te betalen voor bijlessen voor hun kinderen.

Honden Logies en Ontbijt

Hou je van honden? U bent goed in het verzorgen van hen? U wilt een hondenpension openen? Zorg er alleen voor dat je goed voorbereid bent. Natuurlijk, het is een geweldige kans, en het is heel goed te doen – met wat planning. Zorg ervoor dat u de plaatselijke bestemmingsplannen kent en, misschien nog belangrijker, dat u zeker weet dat uw buren het niet erg vinden dat u wat meer lawaai en activiteit rond uw huis hebt.

Laat vervolgens de dierenartsen, dierenwinkel eigenaren, trimmers en andere aanbieders van diensten voor huisdieren weten dat je in bedrijf bent. Probeer in contact te komen met een grote plaatselijke werkgever – een ziekenhuis, misschien, of een universiteit – en kijk of je daar meerdere klanten tegelijk kunt werven.


Web Ontwerp

Net als grafisch ontwerp, vereist webdesign vaardigheden die jaren kunnen duren om te verwerven en te perfectioneren. Maar als je die hebt, is er een markt voor het maken van aantrekkelijke, nuttige websites voor allerlei soorten organisaties. Het starten van een bedrijf in webdesign vereist wel enige investeringen vooraf, met name in software, hoewel kandidaten voor het starten van een bedrijf in webdesign deze toepassingen misschien al hebben.

De sleutel tot webdesign is het zorgvuldig afbakenen van een doelmarkt en, net als bij grafisch ontwerp, een dienst aanbieden die niemand anders aanbiedt. Vergeet ook niet dat webdesigners niet alleen met elkaar concurreren maar ook met software die helpt bij het ontwerpen van websites, zodat een uniek verkoopvoorstel bijzonder belangrijk is.


Kunst-inkoop Consultant

Dit is een echte wild card, maar een vriend in Dallas heeft dit jarenlang met succes gedaan. Hij was een autodidactische kunstkenner die zijn klanten adviseerde welke kunstwerken de beste langetermijninvesteringen zouden zijn. Als je een kunstliefhebber bent en onderlegd – zelfs autodidact – in kunstgeschiedenis, kun je ook zo’n bedrijf opzetten.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn, alleen een expert in een of andere vorm van kunst. Bezoek galeries. Schrijf je in op hun e-maillijsten en ga naar hun feestjes. Leer hun klanten kennen. Galeriehouders zullen dol op je zijn en zelfs je diensten aanbevelen, omdat je mensen zult vertellen dat ze kunst bij hen moeten kopen. Je hoeft geen inventaris te bezitten. Het is puur advies. Er zijn bijna geen overheadkosten voor een bedrijf als dit. Het gaat erom dat je een passie voor kunst hebt en een talent om het vertrouwen van mensen te winnen. En het is leuk!


Publiciteit

Als publicist komt het er in wezen op aan cliënten zo positief mogelijk in de pers te laten vermelden. Publiciteit, een subgroep van public relations, werkt omdat het een gevoel van geloofwaardigheid geeft dat betaalde reclame niet kan.

Zoals u zich kunt voorstellen, moeten publicisten intensief netwerken, zowel om potentiële cliënten te bereiken als om leden van de media te leren kennen. Je hebt een website nodig, een goede prijsstructuur en een dikke huid – journalisten kunnen nogal nors zijn – maar publiciteit is over het algemeen een low-overhead business die snel en indrukwekkend rendement kan opleveren.


Ontwerp van geschenkpakketten

Als u er goed in bent om bloemstukken, etenswaren of geschenken mooi te maken, kunt u overwegen om bij u thuis een winkel te beginnen als ontwerper van geschenkpakketten. U hebt niet veel meer nodig dan een paar ambachtelijke benodigdheden – linten, strikken en dergelijke, plus de manden zelf – dus de overhead voor het starten van deze zaak is laag.

Echter, je zult moeten krijgen blootstelling voor uw bedrijf door de verkoop aan winkels en hen te laten verkopen van uw producten of door de verkoop direct op websites zoals Etsy of eBay. Het opzetten van een website is waarschijnlijk ook een goed idee. Laat dan uw verrukkelijke creaties voor zichzelf spreken.

Bloemschikken

Net als het ontwerpen van geschenkpakketten vereist bloemschikken veel meer creativiteit dan dat het overhead vereist, dus het is een laagdrempelig bedrijfsidee. Je hoeft niet per se een bloemist te zijn; je kunt geld verdienen met het schikken van bloemen voor bezorging of ter plekke in plaats van ze te kweken of te sourcen, of ze in de winkel te verkopen.

Toch is het een goed idee om iets te weten over hoe de bloemensector werkt, en uw online aanwezigheid en foto’s van uw werk zullen van cruciaal belang zijn voor uw succes. Vergeet niet dat het in deze branche allemaal om beeld gaat, dus zorg dat je foto’s zo overtuigend mogelijk zijn. Begin met netwerken door contact op te nemen met plaatselijke weddingplanners en uitvaartcentra en laat ze weten dat je een bedrijf hebt. Van daaruit kun je je zaak laten bloeien.


Sportcoaching en -training

Een coach of personal trainer zijn is meer dan alleen fit zijn en van sporten houden. Het is belangrijk om een specialisatie te vinden, en voor bepaalde vormen van coaching zijn licenties nodig. Een vriend in Boston heeft bijvoorbeeld Amerikaanse en Europese licenties voor voetbalcoaching gehaald voordat hij een succesvol bedrijf in één-op-één voetbaltraining opende.

Make-up advies

Make-upconsultancy vereist creativiteit, geduld en deskundigheid, maar het is een bedrijfsidee waarvoor relatief weinig formele opleiding nodig is. Er is een markt voor klanten die hun persoonlijke look willen opfrissen, maar er zijn ook mogelijkheden om samen te werken met theaterproducties en andere organisaties die make-up voor het toneel gebruiken.

Ook bruiloften, huisfeestjes, kinderfeestjes en begrafenissen bieden mogelijkheden voor make-upconsulenten. Netwerken is van cruciaal belang, net als een goed gevoel voor organisatie en, natuurlijk, oog voor schoonheid. Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van modetrends, of ze voor te blijven.
Onderzoek/feiten checken

Niet alles is slechts een Google-zoekopdracht verwijderd. Media-organisaties huren factcheckers in om er zeker van te zijn dat artikelen in verhalen accuraat zijn en dat geciteerde bronnen echt bestaan. Andere organisaties hebben mensen nodig om statistieken en andere gegevens te vinden voor presentaties en rapporten. Er zijn tal van mogelijkheden online om thuis aan de slag te gaan met onderzoek. Bereid je wel voor op een aantal echt esoterische onderwerpen die je veel verder brengen dan Wikipedia.
Personalisering

Veel van de concepten die gelden voor het maken van geschenkmanden of het schikken van bloemen zijn ook hier van toepassing, maar deze keer zet je de namen van mensen op de dingen die je hen stuurt. Personalisatie is vooral in trek bij kinderartikelen, dus wees niet bang om creatief te zijn met de producten die je aanbiedt om te personaliseren. Goede fotografie, een goede website en wat knutselvaardigheden komen hier goed van pas.
Oppasdienst voor huisdieren

Pet sitting houdt meestal in dat je naar iemand anders zijn huis gaat om voor harige geliefden te zorgen. Pet sitting kan zelfs inhouden dat je in iemands huis woont terwijl de klant weg is. Je moet nadenken over het soort diensten dat je gaat leveren en het soort dieren dat je gaat verzorgen, maar over het algemeen is pet sitting een low-cost, high-pleasure business idee.

Spreek- en presentatiecoaching

Onderschat nooit de angst die sommige mensen voelen om voor een live publiek te spreken. Middelbare scholieren en studenten, maar ook zakenmensen, zijn uitstekende doelmarkten voor ondernemers die enige training en expertise hebben in spreken in het openbaar en presentaties.

Het starten van een bedrijf op dit gebied zal enige ervaring vereisen, maar zolang er angst is, zal er een markt zijn voor het coachen van mensen om presentaties te maken en te geven. Investeer in videoapparatuur of gebruik een smartphone om studenten op te nemen als onderdeel van het coachingproces. Als je een achtergrond hebt bij radio of tv of specifieke ervaring hebt met spraakmakend spreken in het openbaar, des te beter.

Maak in elk geval reclame voor uw bedrijf op prikborden in bibliotheken en scholen, met name middelbare scholen en universiteiten. Overweeg ook e-mailmarketing. Met name farmaceutische bedrijven zijn vaak op zoek naar presentatiecoaches.
Planning van feesten

De aanleg hebben om een goed feest te organiseren is slechts het begin van het opbouwen van een party-planning bedrijf. Je hebt uitstekende organisatorische en klant-management vaardigheden nodig, evenals de bereidheid om jezelf en je diensten aan iedereen die je kent te verkopen.

Een manier om te beginnen is je te richten op kinderfeesten, die wat eenvoudiger en minder stressvol te plannen zijn dan feesten voor volwassenen. Ga verder in specialisatie door kindertrends te volgen en superhelden- of Frozen-feestjes aan te bieden. Vergeet niet dat je niet alleen zult concurreren met andere partyplanners, maar ook met lokale restaurants en faciliteiten, dus uitstekende netwerkvaardigheden en een persoonlijk tintje aan je diensten zullen belangrijk zijn.

Cateringdienst

Net als het starten van een thuisbakkerij, komt het ontwikkelen van een catering service met een unieke set van voedsel-georiënteerde uitdagingen. Meteen vanaf de vleermuis, moet u ervoor zorgen dat het legaal is in uw staat of gemeente om uw keuken thuis te gebruiken voor commerciële voedselproductie. Als dat zo is, moet je er nog steeds voor zorgen dat je de voedselveiligheidsvoorschriften en andere relevante wetten volgt.

Maar als je groen licht krijgt, is het beginnen van een cateringservice een relatief goedkope manier om een nieuw bedrijf op te zetten. Het is veel werk, maar als je van koken houdt, kan het uitgroeien tot een lucratieve en bevredigende carrière. Om met een minimale investering van start te gaan, kunt u eerst bij uw klanten thuis koken en hun gerechten gebruiken. Ook een nauwe specialisatie op een bepaald type keuken of evenement kan je helpen klanten aan te trekken terwijl je werkt aan een sterke klantenbasis.


Autoverkoop

Verkopers van tweedehands auto’s hebben helaas een aantal nare stereotypen te verduren, maar je hebt geen smakeloze blazer of een snel pratend verkooppraatje nodig om geld te verdienen met het kopen en doorverkopen van auto’s. Mensen gooien de hele tijd prima (of zeker goed genoeg) auto’s weg voor allerlei onbenullige problemen. Als je iets weet over het onderhoud van een auto en er een kunt laten glimmen voor een advertentie,

Call Now ButtonBEL NU